Schaatstrainingsgroep geestmerambacht

Wie zijn wij

40 jaar geleden, om precies te zijn in september 1969, is onze schaatstrainingsgroep voortgekomen uit ijsvereniging Volharding Oudkarspel (29-12-1896). De doelstelling is het doen beoefenen en het bevorderen van de schaatssport door voor jong en oud trainingen te verzorgen en het schaatsniveau te verbeteren.

In de zomer vinden de trainingen zoals wielrennen, skeeleren en hardlopen plaats. Als in oktober kunstijsbaan De Meent in Alkmaar open gaat, worden in de verschillende leeftijdscategorieën trainingen gegeven door gediplomeerde trainers. Tijdens het schaatsseizoen wordt met diverse schaatstrainingsgroepen, die ook trainen op ijsbaan De Meent, schaatswedstrijden verreden. Ook wordt er deelgenomen aan wedstrijden die door de Baancommissie Alkmaar worden georganiseerd.

Het hoogtepunt is de jaarlijks door onze vereniging georganiseerde strijd om de Volharding Bokaal. Dit is een wedstrijd tussen alle schaatsverenigingen die op De Meent trainen, waarin in iedere categorie voor iedere vereniging de beste schaatsers worden afgevaardigd. De goede sfeer en het grote aantal publiek maakt dit altijd tot een van de meest bijzondere wedstrijden van het jaar.

 

Bij al deze serieuze bezigheden blijft de gezelligheid een belangrijk onderdeel vormen van het verenigingsleven, zodat alle leden veel plezier beleven aan de beoefening van deze prachtige sport.

Het bestuur van STG Geestmerambacht