Wedstrijd informatie

Als wedstrijdrijder(ster) kun je deelnemen aan onze clubwedstrijden. De wedstrijden worden verreden op de ijsbaan De Meent in Alkmaar. Bij de wedstrijden is het dragen van een wedstrijdbandje, rood/wit of blauw/geel verplicht. Dit is om herkenbaar te zijn voor de jury en tijdregistratie. 

 

Naast de clubwedstrijden is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan categorie wedstrijden die door Schaatsfederatie Alkmaar worden georganiseerd. 

Inschrijven wedstrijden

Iedere schaatser(ster) dient zichzelf in te schrijven om deel te nemen aan een wedstrijd. Om je te kunnen inschrijven heb je een geldige KNSB-wedstrijdlicentie nodig. Hoe je deze aan kunt vragen, staat verderop vermeld onder het kopje "Wedstrijdlicentie KNSB".

Het inschrijven gaat via een website waar je je, met het licentienummer en e-mailadres, kunt inschrijven. Je kunt je alleen inschrijven voor clubwedstrijden en/of andere wedstrijden, mits deze zijn opengesteld voor vrije inschrijving. Via deze site kun je je inschrijven voor wedstrijden:

Geef in het scherm aan onder discipline "Langebaan" en ijsbaan "Alkmaar (ijsbaan De Meent)". Dan kun je snel zien welke wedstrijden er open zijn voor inschrijving. Je kunt via deze site ook de uitslagen terug kijken.

Wedstrijdlicentie knsb

Om deel te nemen aan schaatswedstrijden is een KNSB-wedstrijdlicentie verplicht. Deze licentie moet een rijder of ouder persoonlijk aanvragen. Het aanvragen van een licentie gaat via mijn.knsb.nl. Op deze website is alle informatie te vinden omtrent de wedstrijdlicentie. Bij de aanvraag kan er gekozen worden voor een jaarlicentie of een wedstrijddaglicentie. Als je actief schaatslid bent bij een vereniging, kun je eenmalig een gratis wedstrijddaglicentie aanvragen. De prijzen van de KNSB wedstrijdlicenties zijn:

Leeftijd

KNSB Wedstrijdlicentie (365 dagen geldig)

t/m 12 jaar via KNSB € 12,69
13 t/m 18 jaar via KNSB € 28,62
Ouder dan 18 jaar via KNSB € 47,52
Leeftijd

KNSB Wedstrijddaglicentie (1 dag geldig)

Tot 18 jaar via KNSB € 5,50
18 jaar en ouder via KNSB € 8,00

Wedstrijdreglementen

De wedstrijden kunt u vinden onder het kopje Wedstrijdschaatsen/Wedstrijdkalender. De wedstrijdreglementen kunt u vinden in de bijlage hieronder:

Download
KNSB_Wedstrijdboekje-langebaanschaatsen.
Adobe Acrobat document 1.4 MB