Zomertrainingen

Als de ijsbaan sluit in maart, starten we in mei met de zomertrainingen.

In de zomer staan we zeker niet stil. Van mei tot eind september werken we op het land aan onze techniek en conditie. Dit doen we door het geven van een skeeler- en looptraining.

0p de dinsdagavond is de skeelertraining en donderdagavond de looptraining. 

Skeelertraining

Het skeeleren start in de 1e of 2e week van mei.

De training start om 19.00 uur (aanvang 18.45 uur) en is rond 20.00 uur afgelopen. Het skeeleren is op de skeelerbaan in Warmenhuizen. Het adres van de skeelerbaan is Oostwal 29, 1749 XK in Warmenhuizen. De training wordt gegeven op verschillende niveaus. Voor ieder niveau is er ruimte.

 

Bij het skeeleren is het verplicht een helm te dragen!

 

Daarnaast mag je, mocht dat nodig zijn, extra bescherming dragen. Altijd handig is het dragen van fietshandschoenen en kniebeschermers. Mocht je vallen, dan blijven je handen en knieën heel. 

 

Voor het skeeleren rekenen we voor de hele zomer een bedrag van € 10,- per persoon. Mocht je een losse training willen volgen, dan kan dat uiteraard ook. De kosten hiervoor bedragen € 2,-. 

 

Looptraining

De looptraining start op de eerste donderdag na het skeeleren. De looptraining is van 19.00 uur (aanvang 18.50 uur) tot 20.00 uur bij het Diepsmeerpark in Oudkarspel. We verzamelen hiervoor aan de zuid-kant van het park. Zie de plattegrond:

Bij de looptraining zal er natuurlijk hardgelopen worden. Er wordt niet een heel uur hardgelopen. Naast het hardlopen doen we verschillende oefeningen voor het schaatsen, zoals schaatspassen, schaatssprongen en andere oefeningen.

 

Voor de jongste jeugd zal er op een spelenderwijze getraind worden. Via verschillende spellen en oefeningen trainen ze ongemerkt het evenwicht en conditie. De andere jeugd zal op deze avond ook aan de conditie en kracht werken. 

 

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met een van de wedstrijdtrainers.