Volharding Bokaal 2019

Op zaterdag 9 februari heeft de 41ste editie van de Volharding Bokaal op ijsbaan De Meent Bauerfeind plaatsgevonden. De weersvoorspellingen zagen er niet heel goed uit, 8 graden en veel wind.  De wind kan soms ongunstig op de ijsbaan waaien, maar dit keer waren de weergoden in ons voordeel. De stevige wind stond gunstig, waardoor er bijna wind mee was. Dit was aan de snelle tijden en vele persoonlijke records te merken. Er zijn tijdens de 41e editie 107 persoonlijke records gereden, 2 toernooi records en zelf 1 baanrecord. 

 

Tijn Smit, heeft bij de junioren-a op de 500 meter met een tijd van 37,98 seconde een nieuw toernooi record gereden. Bij de dames 1.500 meter reedt Isa Merkuur de snelle tijd van 2.10,42 waarmee ze het oude toernooi record van Mariska Huisman uit de boeken reed. Op de 3.000 meter werd door Dennis Bloedjes een nieuw baanrecord gereden binnen de categorie veteranen, met een tijd van 4.22,22. Allen gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

 

Het algemeen klassement was tot de voorlaatste dweilpauze nog spannend. STG De Draai stond bovenaan en op een gedeelde 2e plek stonden STG Hoorn en de Alkmaarse IJsclub. Uiteindelijk won de Alkmaarse IJsclub het toernooi. De progressie prijs ging dit keer naar STG 't Zwanenwater. 

 

Uitslagen tijden

De uitslagen van de individuele ritten is terug te vinden op inschrijven.schaatsen.nl.  Klik op de button op direct naar de uitslagen te gaan.

of downloaden hieronder:

Download
VOLHARDING BOKAAL - uitslag.pdf
Adobe Acrobat document 344.8 KB

Punten uitslag

Per afstand waren er 10 punten te behalen voor de snelste rijder(ster). De nummer twee 9 punten,  nummer drie 8 punten enz. Het totaalklassement kan je hieronder donwloaden.

 

 

 

 

Download
Uitslag VHB 2019
Puntentelling VHB 2019.pdf
Adobe Acrobat document 78.7 KB

Progressie uitslag

Er zijn dit toernooi twee verenigingen die progressie hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar. Dit zijn Vereniging Kennemer IJsbaan en STG 't Zwanenwater. Deze laatste heeft de meeste progressie gemaakt en ging er met de progressie-beker vandoor. De uitslagen kan je hieronder vinden.

Download
Progressie uitslagen VHB 2019
Uitslag progressie VHB 2019.pdf
Adobe Acrobat document 72.4 KBDeelnemers

Ben je benieuwd wie er allemaal mee doen, of tegen wie je tegenstander is, kijk dan op de deelnemerslijst. Deze kan je vinden door op de onderstaande knop te klikken.

 

 

De lijst is nog leeg, maar zal gedurende de komende weken worden aangevuld zodra dit is doorgeven aan de organisatie.

deelnemende Verenigingen

Er zijn 10 verenigingen die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de Volharding Bokaal 2019. Dit zijn de schaatsverenigingen:

  • STG Geestmerambacht
  • Alkmaarsche IJsclub
  • Sportclub Chronos
  • Heerhugowaardse Schaatsclub H.S.C. De Draai
  • Limmer IJsclub
  • Noordkop Skating
  • IJsclub Uitgeest
  • Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ)
  • Schaatstrainingsgroep 't Zwanenwater
  • Schaatstrainingsgroep HoornTIJDSCHEMA

Hier vind u het voorlopige tijdschema. Deze tijden zijn niet bindend voor de wedstrijd. Wees dus wel tijdig aanwezig als je moet starten.

Download
Tijdschema VHB 2019
D. Tijdschema VHB 2019.pdf
Adobe Acrobat document 82.3 KB

Startlijst

Het programmaboekje met daarin de startlijst zal voor aanvang van de wedstrijd hier gepubliceerd worden. 

We verspreiden deze ook voor aanvang naar de verenigingen zodat zij het aan hun deelnemers kunnen doorzetten. Mocht je op de dag zelf een startlijst willen bemachtigen, kan dat tegen betaling in de jurykamer.

Download
Programmaboekje VHB 2019
Programmaboekje Volharding Bokaal 2019.p
Adobe Acrobat document 1.5 MB

KLASSEMENT

Met de bijlage kunt u de punten bijhouden van het toernooi.

 

Download
Klassement VHB 2019
Klassement VHB 2019.pdf
Adobe Acrobat document 92.2 KB

Foto's


Foto's van Volharding Bokaal 2019